Насіння кобачка Білоплодний 15г SEDOS
24 ₴
Мінімальна сума замовлення на сайті — 200 грн
- Готово до відправки
- Код: 20058
Кабачек Білобний. Сорт призначений для перероблення та консервування. Перші плоди знімають на 35 день після посіву насіння.
Як і більшість білоплідних, кабачок вітчизняної селекції є одноплетистою культурою. Компактний кущ із коротким головним плетінням дає змогу раціонально використовувати відведений для кабачків ділянку.
Плоди гарбузової культури мають циліндричну форму, поверхня гладка, шкірка тонка. М'якоть помірно щільна, кремового кольору з чудовими смаковими якостями. На останній стадії дозрівання плоди набувають білого кольору, звідки та витікає назва — кабачок Білоплідний. Фото, що додається до статті, добре ілюструє цю особливість. Маса плода становить від 0,5 до 0,9 кг.
ОСОБЕННОСТИ СОРТА
Багато городників практикують вирощування кабачків у теплиці. Цей сорт призначений як для вирощування кабачків у відкритому ґрунті, так і в парнику. У тепличних умовах кабачки плодоносять навіть краще, ніж в городі. Така особливість дає можливість городнику вибрати, де буде зручніше посадити кабачок Білоплідний. В описі сорту перераховуються такі відмінні характеристики:
- Раннеспелий.
- Плоди мають чудову лежкість.
- Кабачки вирізняються гарною транспортувальністю.
- Стійкий до бактеріозу сорт. Не схильний він також до борошнистої роси та сірої гнилі.
- Дуже урожайний, плодоношення дружне. З одного квадратного метра можна зібрати 10 кг кабачків. Однак багатий урожай отримують ті, хто любить працювати.
ПОДГОТОВКА К ПОСАДКЕ
Погодні умови — важливий чинник для висівання насіння кабачків. Попри те, що гарбузові культури вважаються холодостійкими, вони краще розвиваються за температури 20-25 градусів. Маленькі сходини гинуть навіть у разі невеликих заморозків.
Для саджання кабачків вибирають добре освітлені місця. Затінення ділянки допускається з одного боку.
Кабачок Білоплідний добре почувається на нейтральних ґрунтах. Суглінистий і супесчаний ґрунт буде придатним «житю» для гарбузової культури.
Кабачки не люблять повертатися на старе місце. Краще їх садити там, де рік тому росла такі культури, як капуста, бобові, помідори, баклажани, картопля та коренеплоди. Не можна вирощувати кабачки після огірків і гарбуза. Це істотно позначається на їхньому урожаї.
ПОСІВ СЕМЛЯН
Лунки краще готувати заздалегідь, з відстанню 70 на 100 см. Якщо в них закладається перегній або інші добрива, то їх потрібно ретельно змішати з землею, а потім ще трохи присипати, щоб не підпалити паростків.
У кожну лунку кладуть по 2 насінні з відстанню 6 см. Зверху присипають легким ґрунтом на 3-4 см. У разі потреби грядку можна прикрити плівкою. Після виходів залишають один кущик, який міцніший. Насіння висівають у два етапи. Щоб отримати ранній урожай, посадку здійснюють з 1 травня до 15 червня. Другий етап висівання насіння передбачений для зимового зберігання плодів. З цією метою кабачки можна садити впродовж першої половини літа.
ЗАСТОСУВАННЯ ПЛОДІВ
Кабачок чудово підходить для консервації. На відміну від цукіні, у нього твердіша м'якоть і під час термічної обробки вона залишається пружною та хрусткою. Плоди кабачків використовують для різних салатів та литки, які готують на зиму.
У літній період кабачки є незамінними овочами, особливо на початку сезону, поки не дозріли інші овочі. Сорт кабачка Білоплідний у цьому плані відрізняється від своїх «зібратимів» раннім урожаєм. Зазвичай, всі інші сорти білих кабачків дають плоди пізніше, ніж цей. Користуючись такою перевагою цього сорту, можна поповнити свій літній раціон різноманітними стравами.
В описі сорту кабачка Білоплідного згадувалося про цікаву особливість, яка важлива для застосування плодів. Їх можна зберігати взимку. Якщо висіяти насіння кабачків влітку, то урожай буде пізніше й у таких плодів збільшується термін лежкості. Щоб кабачки безпечно зберігалися взимку, на них залишають хвостики. Плоди потрібно розкласти в один шар, у прохолодному темному місці.
КОЖНІ КАБАЧКИ
Кабачок, переважно, складається з води, але водночас має велику кількість мікроелементів і вітамінів, корисних для організму людини. Показово те, що в складі кабачка немає холестерин і трансжирів, а жирних кислот міститься мало. Через ці властивості овочі зарекомендували себе як дієтичний продукт. Але після вживання страв із кабачків з'являється відчуття ситості. Тому їх корисно вживати тим, хто бажає позбутися зайвої ваги.
Кабачки очищають організм, допомагають боротися із закрепами, покращують травлення і мікроциркуляцію крові. Вони корисні для людей, які страждають на цукровий діабет.
Достиглі насіння кабачка за своїм складом подібні до гарбузового. У них містяться антиоксиданти та сантонін. Сімеселі слугують ефективним засобом від гельмінтів. На відміну від м'якоті, насіння містить велику кількість калорій. Насіння овочів,засоби захисту рослин,добрива можна придбати в інтернет-магазині "Райський садочок".
Основні атрибути | |
---|---|
Культура | Кабачок |
Тип продукції | Посівний (насіння) |
Група стиглості | Ранньостигла |
Класс семян | Еліта |
ГМО | Ні |
Маса плоду | 900 г |
Колір плоду | Білий |
Виробник | Sedos |
Вага упаковки | 20 г |
- Ціна: 24 ₴